Svijet     | 14.11.2020. 14:41 |

U Turskoj 93 osobe preminule u 24 sata od COVID-19

FENA Internet

ANKARA, 14. novembra (FENA) – Statistika turskog ministarstva zdravstva pokazala je da su 93 osobe preminule u proteklih 24 sata od COVID-19, u jeku naglog rasta broja zaraženih, izjednačavajući dnevni broj umrlih s  brojkama posljednji put viđenim u aprilu.

U brojkama objavljenim u petak navečer, ministarstvo je također izvijestilo o 3.045 novih pacijenata, misleći na broj potvrđenih slučajeva koji pokazuju simptome. Turska je kritikovana što je navodila samo simptomatske slučajeve u brojkama objavljenim krajem jula, i eksperti tvrde da je ukupni broj potvrđenih slučajeva još nejasan.

Brojke također pokazuju uzlazni trend u broju kritično oboljelih pacijenata. Ukupan broj preminulih iznosi 11.326.

Turska je ukinula privremena ograničenja tokom vikenda krajem maja i ponovo je otvorila restorane i druge ugostiteljske objekte i omogućila je putovanja.

Zvaničnici su tražili od građana da ostaju u kućama, ali su nove restrikcije do sada imale samo limitirani uspjeh u ograničavanju kretanja starijih građana u Istanbulu i Ankari i zatvaranju ugostiteljskih objekata u 22 sata, te zabrani pušenja u nakrcanim javnim mjestima širom zemlje, prenosi AP.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!