Bosna i Hercegovina     | 14.11.2020. 10:15 |

Richmond Park Međunarodna škola Tuzla organizirala 'Sedmicu tolerancije'

FENA Saopćenje

TUZLA, 14. novembra (FENA) - Richmond Park Međunarodna škola Tuzla i ove godine je, od 9. do 13. novembra, realizirala humanitarnu akciju ''Sedmica tolerancije''.

U saradnji sa pedagozima osnovnih škola sa područja Grada Tuzle odabrano je 13 porodica iz 13 škola koje žive u teškim uslovima, za koje su učenici, roditelji i nastavnici Međunarodne škole u Tuzli pripremili hranu, odjeću, obuću, sredstva za higijenu i ogrjev.

Škole su odabrale po jednu porodicu i dostavile broj članova, veličine odjeće i obuće svakog člana, jer je cilj da se pomogne cijeloj porodici, a ne samo učeniku koji pohađa određenu školu.

Razrednici u Richmond Park Međunarodnoj školi su informacije o porodicama podijelili po razredima. Svaki razred bio je zadužen za jednu porodicu kojoj su obezbjedili pomoć.

"Sedmica tolerancije" je projekat koji se realizira u nekoliko faza, a posljednja za ovu školsku godinu realizirana je 13. novembra dostavljanjem prikupljenih paketa pomoći za porodice u stanju socijalne potrebe na području Grada Tuzle.

Ove školske godine upriličena je i posjeta jednoj porodici iz Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, a ove godine podršku projektu dao je i Crveni križ Tuzlanskog kantona.

Cilj im je, kažu, da ova akcija, osim pomoći porodicama, potakne i druge na aktivnosti širenja humanosti i empatije prema drugima.

Podsjećaju da Richmond Park Međunarodna škola Tuzla akciju ''Sedmica tolerancije'' realizuje proteklih nekoliko godina, te da su na ovaj način pomogli veliki broj porodica i učenika drugih škola na području Grada Tuzle. Najavili su i nastavak aktivnosti, saopćeno je iz te škole.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo