Stranačke aktivnosti     | 13.11.2020. 16:33 |

Saopćenje za javnost SDA Novo Sarajevo

FENA Saopćenje

SAOPĆENJE ZA JAVNOST – NOVO PONIŽAVANJE GRAĐANA OD STRANE “BIĆE, BIĆE” KANDIDATA DR. TANOVIĆA

Na sinoćnjem debatnom predstavljanju kandidata za Načelnika Općine Novo Sarajevo koje se desilo u programu Televizije Sarajevo, čak vrlo kratko pred samu emisiju, svoj izostanak "opravdao" je kandidat na načelnika ispred Naroda i Pravde, izvinjavamo se ipak, "Četvorke" Dr. Tanović.

Kako to obično biva, PR službe su odmah osule paljbu po ovom kandidatu pozivajući se na kontekst "straha i ne postojanja vještine i znanja da se Koldži uopšte parira".

Naravno, taj članak iako logičan i sasvim opravdan izazvao je buru reakcija, pa čak i lično od samog Tanovića. Isti se pozivao na Covid i činjenicu da se nikad nije oporavio od istog, pri tome delegiravši informaciju da je noć prije imao skup i kafu sa Čamparom, što mu je pogoršalo i onako narušeno zdravstveno stanje. Vidno uznemiren i pomalo patetičan, sigurno je dotakao srca svojih pacijenata.

Naravno, kao politička perspektiva BiH, sigurno da je ovaj Doktor pod protekcijom svojih kolega, naime slično kao i njegov Predsjednik Konaković, kojeg su liječili doktori iz Turske molim vas lijepo. Tanović se u svom zadnjem obraćanju putem društvenih mreža vrlo uljudno zahvaljuje svojim kolegama doktorima koji posebno brinu o njemu. 

Sarkastično, ali evo i mi se zahvaljujemo ovom medicinskom osoblju koje se brine o ovom kandidatu, dok ćemo obične smrtnike, građane liječiti telefonom i to ako uspiju ostvariti vezu s nekim od medicinskih ustanova. Nažalost iz svake riječi ovog uvaženog Kandidata na površinu izlazi neiskrenost i da ne bude previše "nemoralno" od nas krajnje licemjerno.

Zapravo, ova njegova pravdanja bi u cijelosti doživjeli kao tačnim da zapravo dan prije nije likovao pobjedom nad Covid-om i nevjerovatnom snagom, kojom ide dalje i "gazi svoje oponente". Danas je otišao i korak dalje i najavio "principjelnu borbu protiv SDA sistema", te najavio gostovanje u komercijalnom, nimalo jeftinom, vjerujte nam nimalo jeftinom programu Face televizije.

Postavlja se pitanje zapravo, kako to kad nema izravnih "oči u oči" oponenata isti Tanović demonstrira samouvjerenost, dok vješto i onako sažaljivo izbjegava svaki politički mejdan. Da li je zapravo Nedžad Koldžo njegov "kriptonit", ostaje da vidimo. Dakle večeras bi Tanović u Face-u trebao briljirati, jer tamo neće biti niti debate, niti Koldže, neće biti nikoga ko bi ga spustio na zemlju i zamolio da se vrati tamo gdje je najpotrebniji, svojim pacijentima i građanima, kojima bi bio od puno konkretnije pomoći, u Opću bolnicu.

Dakle, do večeras će se naš Doktor, naš kako ga prozivaju iz SDA "Biće, biće" načelnik najvjerovatnije oporaviti i ponovo biti zdrav kao dren u demonstriranju snage i pobjede nad Covid-om, Koldžom i SDA-om... Bojimo se da je razotkriven...

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu