Ekonomija     | 13.11.2020. 15:30 |

DF: Srbija krši Dejton i pokušava ukrasti milijarde KM od BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra FENA - Demokratska fronta smatra da je srbijanski pokušaj realizacije projekta "Gornja Drina" u potpunosti protivpravni čin kojim vlasti Republike Srbije pokazuju da ne poštuju suverentitet države Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz te stranke.

Iz odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine jasno je da hidropotencijal rijeke Drine pripada državi Bosni i Hercegovini te da Srbija niti bilo koja druga država ne mogu unilateralno izvoditi projekte na bazi neustavnih i protivzakonih akata entiteta RS.

Republika Srbija već od ranije, kako upozorava DF, državi Bosni i Hercegovini duguje milijarde maraka po osnovu bespravnog iskorištavanja hidropotencijala rijeke Drine te da nastavak pljačke javnih dobara BiH putem nelegalnih i protivpravnih entitetskih rješenja neće biti moguć.

 DF želi skrenuti također pažnju da Republika Srbija u osvit godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, i na ovaj način pokazuje da ga kao strana potpisnica krši i namjerava da ga potpuno uruši.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana