Bosna i Hercegovina     | 13.11.2020. 12:16 |

Razmatrani mogući lokaliteti za gradnju nove zgrade Uprave policije MUP-a KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - Radna grupa zadužena za predlaganje lokaliteta za gradnju novog objekta Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS), kojom koordinira premijer Kantona Mario Nenadić, održala je danas treći radno-konsultativni sastanak.

Uz analizu zaključaka sa ranijih sastanaka, predočeno je nekoliko mogućih lokaliteta, te najavljeno da će uskoro biti doneseno konačno rješenje i odluka o izboru najpogodnije lokacije za smještaj kantonalne Uprave policije.

Za ovu namjenu potrebno je osigurati 5.000 metara kvadratnih zemljišta i oko 15.000 m² kancelarijskog i skladišnog prostora uz dostupnost glavnim saobraćajnicama, te dobru povezanosti sa svim dijelovima Kantona.

Radnu grupu, uz premijera Nenadića, čine kantonalni ministri unutrašnjih poslova, finansija i prostornog uređenja, te čelnici Uprave policije, Zavoda za planiranje razvoja, Zavoda za izgradnju i Pravobranilaštva Kantona Sarajevo.

Naredni sastanak premijer Nenadić najavio je za 10 dana do kada će se pribaviti dodatna dokumentacija i obići još nekoliko lokacija koje zadovoljavaju tražene preduslove i parametre, a jedan od njih je i da je lokacija u vlasništvu Kantona ili kantonalnih zavoda ili organizacija.

Na najavljenom sastanku, radna grupa će usaglasiti konačan prijedlog i uputiti ga Skupštini Kantona Sarajevo u daljnju proceduru, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'