Bosna i Hercegovina     | 13.11.2020. 10:30 |

Gradski Dječji vrtić Ljubuški otvorio novu podružnicu  u Vitini

FENA Nada Landeka

LJUBUŠKI, 13. studenoga (FENA) – Gradski Dječji vrtić Ljubuški u četvrtak je otvorio svoju novu podružnicu u sklopu Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini.

Riječ je o podružnici čiji kapacitet iznosi 50 mjesta, odnosno dvije grupe po 25 polaznika.

-Radno vrijeme podružnice je od 7 ujutro do 5 popodne. Podružnica u Vitini ima standardnu mješovitu skupinu od tri do šest godina. Planirana je i dnevna briga za djecu, tzv. učilica koja prima djecu od prvog do petog razreda osnovne škole - kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški Ana Bubalo.

Dodala je kako zamišljeno da djeca prije nastave borave u prostorijama predškolske ustanove.

-S obzirom na to da brojni roditelji rade i nisu u mogućnosti djecu ostaviti samu kod kuće, zamišljeno je da djeca prije odlaska u školu borave u prostorijama predškolske ustanove gdje će im biti osiguran doručak i ručak te kvalitetna priprema za nastavu – istaknula je ravnateljica.

Ovoj podružnici, osim Vitine, gravitiraju djeca i iz drugih mjesnih zajednica ovog dijela Ljubuškog: Klobuk, Dole-Greda, Vojnići, Šipovača-Kašče, Veljaci, Orahovlje, Grab, Grabovnik, Otok, Proboj i Grljevići.

Otvaranje vrtića u Vitini dio je niza demografskih mjera koje gradska uprava provodi s ciljem olakšavanja uvjeta života u lokalnoj zajednici i poticanja pozitivnih demografskih trendova.

-Zahvaljujući gradskim vlastima, bivšem gradonačelniku Nevenku Barbariću koji je inicijativu prihvatio, te v.d. gradonačelniku Vedranu Markotiću koji je u samo par mjeseci osigurao sredstva za njenu realizaciju, s ponosom možemo govoriti o završetku projekta koji će djeci osigurati kvalitetno predškolsko obrazovanje, a roditeljima olakšati svakodnevnu brigu, kazao je na samom otvaranju voditelj projekta Viktor Grbavac.

Otvaranje vrtića u Vitini, te u skorijoj budućnosti i u drugim mjestima, dio je niza demografskih mjera koje provodi v.d. gradonačelnika Vedran Markotić s ciljem olakšavanja uvjeta života u lokalnoj zajednici i poticanja pozitivnih demografskih trendova, istaknuli su iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave, koja je osnivač vrtića, također su obećali kako će u idućem proračunskom razdoblju smanjiti cijenu vrtića te u sljedeće četiri godine omogućiti svim roditeljima da njihova djeca besplatno pohađaju Dječji vrtić Ljubuški.

Podružnicu u Vitini u ponedjeljak,16. studenoga službeno započinje s radom.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta