Bosna i Hercegovina     | 13.11.2020. 09:32 |

'Srce za djecu' - Paketi za djecu oboljelu od raka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' pripremilo je, iz kampanje 'Zlatni septembar' i ponukani potrebama djece i porodica, tzv. zlatne pakete za oko 200 porodica oboljele djece i poslali ih širom Bosne i Hercegovine, a sve zahvaljujući podršci donatora i dobrih ljudi tokom septembra.

'Zlatni paketi' sadržavaju zaštitne maske, dezinfekciona sredstva, higijenske potrepštine, poklon bon i set školskog pribora. Vrijednost jednog paketa je oko 100 KM.

- Željeli smo, kroz taj vid podrške, osigurati sve što je potrebno jednom djetetu u ova nesigurna vremena, ali i da pokažemo da nisu sami ni u jednoj borbi. Ni u onoj protiv raka, ali ni onoj protiv virusa korona - navode iz Udruženja.

Dobili su, kažu, mnogo fotografija malih i velikih boraca, ali i mnogobrojne poruke zahvale donatorima i ljudima koji su donacijom za 'zlatne maske' ili bilo kojom drugom donacijom 'kroz septembar izmamili iskrene osmijehe heroja našeg društva, ali i suze radosnice najhrabrijih roditelja'.

Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' i ove godine obilježilo je 'Zlatni septembar', mjesec podizanja svijesti o dječijem raku. Nizom aktivnosti nastojali su doprinijeti da se glas djece, oboljele od raka i njihovih porodica, što dalje čuje.

- Septembar smo uspjeli 'pozlatiti' i ukazati društvu na veličinu borbe koju vode djeca oboljela od raka u Bosni i Hercegovini te na sve probleme s kojima se nose i nakon izlaska iz bolnice. Pričali smo mnogo i o svim nedaćama koje su zadesile djecu oboljelu od raka i njihove porodice u pandemiji COVID-19 i koliko im je važna kontinuirana podrška. Ovo su teška vremena za njih. Osim borbe s rakom, već imunokompromitovani, moraju se boriti i sa virusom korona - naglašavaju iz Udruženja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana