Sport     | 12.11.2020. 18:49 |

Bez golova nakon prvih 45 minuta meča BiH - Iran

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - Prvo poluvrijeme prijateljske utakmice nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Irana na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu završeno je rezultatom 0:0.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević iskoristio je ovu priliku da isproba igrače koji u dosadašnjim utakmicama nisu dobijali mnogo prilika za igru, kao i nekoliko debitanata među kojima i dvojice iz Premijer lige BiH. 

Ovako posložena ekipa BiH uglavnom je dobro parirala Irancima koji su imali terensku inicijativu, a golman Burić je dva puta svojim intervencijama spašavao gol. No, prilikom jedne takve intervencije Burić se povrijedio te je već nakon 20 minuta morao napustiti igru.

Reprezentativci BiH imali su također nekoliko lijepih akcija, ali nisu nijednom ozbiljnije zaprijetili golu Irana. Najbolju priliku imao je Rahmanović koji je precizno šutirao sa dvadesetak metara, ali golman Abedzadeh nije imao problema da odbrani svoj gol.

Reprezentacija BiH u ovom meču nastupa u sastavu: Burić (od 21. Pirić), Saničanin, Kovačević, Čorluka, Nastić, Pjanić, Lončar, Rahmanović, Tatar, Gojak, Hadžić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'