Stranačke aktivnosti     | 12.11.2020. 18:30 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Odgovor Kemala Ademovića Ajnadžiću: Jedan general se ne bi smio skrivati iza PR-tima

Povodom nekoliko neistinitih optužbi na moje ime, a koje se nalaze u saopćenju koje potpisuje PR tim Vašeg izbornog štaba, odgovorit ću Vama lično.

Prije svega, smatram da se jedan general ne bi smio skrivati iza PR tima.

Moje obraćanje na predizbornom skupu na Šipu nazvali ste „gnusnim lažima i neistinama“. Odgovorit ću Vam na svaku Vašu lažnu tvrdnju pojedinačno.  

Spominjete naše ophođenje prema epidemiološkoj situaciji? Pozivam i Vas i širu javnost da snimak skupa Naroda i Pravde sa Šipa pogledate još jednom.

Od početka pa do kraja saopćenja oslovljavate me titulom hadžija, pokušavajući izmišljene laži u očima javnosti učiniti značajnijim i težim. Svoje vjersko opredjeljenje, dobro znate, nikada ne krijem, ponosan sam na njega, ali ga ne eksploatišem u javnom prostoru u političkim utakmicama. Smatram da ni Vi ne biste trebali to činiti i manipulirati bilo čijim vjerskim osjećanjima, jer je izuzetno neprimjereno.

Spočitavate mi nepotizam, jer se moj sin kandidirao na listi Naroda i Pravde za Općinsko vijeće Centar, Općine čiji ste trenutni načelnik. Braća Ademovići su u najtežem periodu, tokom oružane borbe za odbranu države, porodično izlazili na crtu neprijatelju. Danas nije oružana borba, ali jeste politička i jednako je važna, jer branimo državu kroz odbranu njenih institucija od stranačke zloupotrebe. Zato ponovo porodično izlazimo na crtu. Na taj sam porodični patriotizam, pored dokazanih kompetencija moga sina i samostalnosti u svakom smislu, izuzetno ponosan.

Amidžu nemam, moj otac nije imao brata, tako da nemam ni amidžiće, koje mi spočitavate u svom saopćenju.

Kada je riječ o školi na Šipu, citirat ću Vaše riječi: „Ovaj projekat je od životnog značaja za stanovnike Šipa, ali i šire. Planirani rok za završetak radova je 2020. godina, ali iskreno vjerujem da on može biti i kraći.“ Na tabli na kojoj stoje osnovne informacije o projektu prekrili ste rok završetka radova.

Što se tiče cijene, mnogo ste oprečnih informacija iznosili u javnosti, mediji su to evidentirali, a svakako ćemo se nakon 15. novembra posebno pozabaviti završetkom tog projekta i načinom njegove implementacije, od cijena, do rokova.

Kada je riječ o vodosnabdijevanju Gornjih Poljina, podsjetit ću Vas na Rješenje čiji ste Vi potpisnik, a u kojem kažete - „ODBIJA SE zahtjev KJKP „Vodovod i kanalizacija“ za izdavanje odobrenja za prokop javne površine u naselju Gornje Poljine u Sarajevu, u svrhu priključenja stambenih objekata na vodovodnu mrežu“. Poslali ste inspekciju ViK-u da obustavi radove na Grdonju koje ste prethodno usmeno dogovorili, ali niste intervenirali u Koševskoj i Kranjčevićevoj, uspostavljajući dvostruke aršine. Za Kromolj ni nakon deset mjeseci niste osigurali građevinsku dozvolu za izgradnju hidrofleks postrojenja, iako je ViK bio spreman riješiti taj problem. Na Poljinama još niste riješili pitanje izvođača radova.

O spomen obilježju Specijalnoj jedinici MUP-a BiH već se oglasilo Udruženje veterana odreda „Bosna“, ali ću podsjetiti na službeni dopis Vama iz februara 2018. godine u kojem Udruženje precizno navodi „da nema namjeru da kupuje zemljište za izgradnju spomen obilježja niti da bude vlasnik predmetnog zemljišta, budući da iznos od 164.000 KM u ovom Udruženju nije moguće obezbijediti.“

Vrijeđate me, svjesno, riječima da na svoje borce gledam kao na birače. Moji borci su moji prijatelji i moja braća, i u ratu, i u miru, od prvog dana, do danas. Od prvih dana aprila, načelniče, ukoliko se tog perioda možete sjetiti gdje ste bili.

Upozoravate me da, ukoliko imam saznanja i dokaze, da bih trebao nadležne organe upoznati sa tim. Neki se postupci, prema mojim saznanjima, već vode. Narod i Pravda, čiji sam politički direktor, i u svome Programu jasno se obavezala da će provesti reviziju i analizu rada prethodne lokalne vlasti, institucionalno i u skladu sa zakonom, i da će svaki oblik nezakonitosti biti evidentiran i prijavljen nadležnim institucijama. „NiP ne zagovara revanšizam već zaštitu i spašavanje naroda i države od korumpiranih pojedinaca i grupa, kao i nestručnog kadra.“

Izbori će uskoro proći. Vjerujem da,  ako Bog da više nećete biti načelnik Općine Centar, jer ste pristrasni i neprofesionalni. Do tada, pokušajte komunicirati otvoreno i korektno, bez laži i potvora.

Kemal Ademović

Politički direktor Naroda i Pravde

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'