Bosna i Hercegovina     | 12.11.2020. 16:10 |

Josipu Cvitanoviću određen jednomjesečni pritvor zbog ubojstva

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. studenog (FENA) - Županijski sud u Mostaru, na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, odredio je pritvor u trajanju od jednog mjeseca Josipu Cvitanoviću zvanom Cviki (1974.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u stjecaju s kaznenim djelom neovlaštena nabava, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Cvitanović se sumnjiči da je 9. studenoga 2020. godine oko 18:45 sati u Mostaru, u haustoru zgrade u Ulici Brune Bušića broj 6, iz puške ustrijelio i ubio M. R. s kojim je prije toga imao verbalni i fizički konflikt.

Osumnjičeni je nekoliko sati nakon ubojstva uhićen, a u pretresu vozila marke Škoda Fabia, kojim se Cvitanović koristio, pronađen je pištolj marke "P BARETA", 6,35 mm, sa 6 komada streljiva, te 17 komada pištoljske municije 7,62 mm, za koje nije imao važeću dozvolu, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a.

Županijski sud u Mostaru ocijenio da je sasvim utemeljenim i opravdanim određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.

Županijsko tužiteljstvo u suradnji s MUP-om HNŽ-a nastavlja poduzimati istražne radnje u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno kazneno djelo, dodaje se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom