Bosna i Hercegovina     | 12.11.2020. 14:17 |

"Kreaktivator" realizira treću regionalnu UPSHIFT radionicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - Laboratorija inovacija za mlade "Kreaktivator" realizira treću regionalnu UPSHIFT radionicu u okviru zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u/između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije" koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Laboratorija inovacija za mlade "Kreaktivator", odlučila je da treću regionalnu UPSHIFT radionicu organizira online preko Zoom i Miro aplikacije.

Regionalna UPSHIFT radionica će biti održana tokom dva uzastopna vikenda - prvi dio radionice bit će održan 12. i 13. decembra, dok će drugi dio biti održan 19. i 20. decembra.

Mladi ljudi i adolescenti, koji imaju između 16-24 godina i dolaze iz BiH, Crne Gore i Srbije imaju pravo učešća na trećoj regionalnoj online UPSHIFT radionici.

Prijava za regionalnu UPSHIFT radionicu se može pronaći na sajtu www.kreaktivator.me. Forma je jednostavna i sastoji se iz nekoliko koraka: identifikacija prepoznatog problema iz lokalne zajednice; opis (pojašnjenje) problema kroz kratku, realnu priču iz vaše svakodnevnice te tri uzroka prepoznatog problema, saopćili su organizatori.

Prijave se zatvaraju 29. novembra i mogu se prijaviti i oni mladi koji su već učestvovali na nekom od ranijih programa Laboratorije inovacija za mlade "Kreaktivator" (UPSHIFT, Hakaton, Generation Unlimited izazov za mlade). 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu