Stranačke aktivnosti     | 12.11.2020. 09:02 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

 

Nakon jednogodišnje borbe građana, nezavisnih medija i vijećnika BOSS-a i Mirnesa Ajanovića, nosioca liste BOSS-a za Gradsko vijeće Tuzla, protiv komunalne naknade brutalno nametnute od strane SDP-a i Jasmina Imamovića, nenarodna i totalitarna vlast morala je priznati poraz, pa je na sjednici Gradskog vijeća Tuzla održanoj 31. 8. 2020. godine Izmjenama Odluke o komunalnim djelatnostima ukinuto plaćanje komunalne naknade, istakla je kandidat BOSS-a za Gradsko vijeće Tuzla, učiteljica Mirsada Baraković.

Prije godinu dana vijećnik BOSS-a Mirnes Ajanović upozorio je SDP i Jasmina Imamovića da komunalna naknada mora pasti ili će na izborima SDP pasti, što je rezultiralo smijehom vladajuće većine i javnom prijetnjom da će građani morati plaćati novi SDP-ov porez, ali su nakon godinu dana stalne borbe BOSS-a, pod strahom od odmazde građana i izgubljenih izbora, morali priznati politički poraz i ukinuti komunalnu naknadu, što ne umanjuje obavezu da - SDP MORA PASTI, istakao je kandidat BOSS-a za Gradsko vijeće Tuzla, diplomirani pravnik Kenan Gutić.

Kandidat BOSS-a za Gradsko vijeće Tuzla, doc.dr. Izudin Šarić, podsjetio je da su SDP i Jasmin Imamović namjeravali od građana uzeti na ime komunalne naknade godišnje dva (2) miliona maraka, ali su nakon demokratskog otpora građana totalitarnoj i nenarodnoj vlasti morali pognuti glavu i priznati poraz zbog straha od odmazde građana i gubljenja izbora.

Borba BOSS-a se nastavlja, jer nemoralni SDP i Jasmin Imamović nisu prihvatili BOSS-ov prijedlog izmjene Odluke i amandmane vijećnika Mirnesa Ajanovića kojim se traži da se dostavljena nezakonita i retroaktivna rješenja o komunalnoj naknadi stave van snage, te da se vrati novac koji su građani platili za komunalnu naknadu za koju nije postojao zakonski osnov za naplatu, što dokazuje usvojena žalba Mirnesa Ajanovića od strane Ministarstva prostornog uređenja TK, istakao je kandidat BOSS-a za Gradsko vijeće Tuzla, novinar Danijel Senkić, koji je maksimalno učestvovao u borbi za obaranje komunalne naknade.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo