Servisne informacije     | 12.11.2020. 07:59 |

U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla, u ostatku BiH pretežno sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - U Bosni je jutros po kotlinama i uz riječne tokove preovladava magla i niska naoblaka, u ostatku BiH je pretežno sunčano.

Temperature zraka u 07 sati: Livno -4; Ivan Sedlo -1; Drvar, Grude, Široki Brijeg, Sokolac, Srebrenica 1; Bugojno, Sarajevo 2; Bjelašnica, Jajce 3; Zenica 4; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla 5; Banja Luka, Doboj, Mostar, Prijedor, Zvornik 6; Bijeljina 7; Trebinje 8 i Neum 10 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. Poslije podne i u večernjim satima ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša.

Vjetar slab na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 10 do 16, a u Hercegovini od 15 do 19 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje poslije podne. U večernjim satima lokalno je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo