Bosna i Hercegovina     | 11.11.2020. 15:42 |

Završeni radovi na obdaništu u brčanskom naselju Ilićka

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. novembra (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić u srijedu je posjetio obdanište u naselju Ilićka povodom završetka građevinskih radova na tom objektu.

Gradonačelnik je kazao da je pokrenuta i konkursna procedura i da već postoje spiskovi djece koja bi se trebala naći u tom obdaništu, saopćeno je iz Vlade Distrikta.

"Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da su građevinski radovi na zgradi obdaništa u naselju Ilićka konačno završeni. Ostalo je još da se uradi asfalt ispred obdaništa, ali i to će biti završeno za nekih sedam do deset dana. Ovdje će moći da boravi stotinu djece, uključujući i djecu s posebnim potrebama. Očekujemo završetak i konkursne procedure u vezi s prijemom odgajateljica i drugog osoblja neophodnog za rad u ovom objektu i po okončanju tih procedura neće postojati nijedna prepreka da djeca konačno budu upisana u ovo obdanište. Slobodno mogu reći da je ovaj objekt možda jedan od najmodernijih objekata, ne samo u Brčkom, već i mnogo šire", kazao je Milić.

Dodao je kako je Vlada Republike Srbije izdvojila milion maraka za izgradnju tog objekta te da je Vlada Distrikta iz budžeta dotirala 650.000 maraka.

Milić je podsjetio da postoje osigurana sredstva za izgradnju još dva obdaništa na području Brčko distrikta BiH i da vjeruje da će se time riješiti i hronični problem nedostatka javnih obdaništa na prostoru Brčkog.

Direktorica predškolske ustanove "Naša djeca" Brčko distrikta BiH Jasna Jovičić istakla je da će se otvaranjem ovog objekta zasigurno olakšati rad.

"Ono što nam otvara velike dodatne mogućnosti je to što ovdje imamo i centralnu kuhinju koja će raditi za svih pet objekata u Brčkom i to će nam olakšati kompletan rad. Konkursna procedura prijema kompletnog osoblja, ne samo nastavnog, nego i administrativnog i tehničkog, konačno će biti urađena i nadamo se da će vrlo brzo krenuti sve s radom. Ukupno ćemo imati osamnaest novih radnih mjesta", kazala je Jovičić.

Goran Kovačević iz Ureda za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta BiH kazao je da je taj ured bio najvećim dijelom učesnik u upravljanju projektom i građenjem obdaništa koje se nalazi na parceli površine od oko 3.000 kvadratnih metara, stoji u saopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo