Bosna i Hercegovina     | 11.11.2020. 14:49 |

Porezna uprava FBiH preduzela mjere kako bi se smanjilo širenje zaraze

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa, te shodno zaključku Vlade Federacije BiH sa sjednice održane prije dva dana, Porezna uprava Federacije BiH (PUFBiH) je obavjestila porezne obveznike da je u PUFBiH od 11. novembra ove godine klizno radno vrijeme, tako da je početak radnog vremena od 8.00 do 9.00 sati, a završetak radnog vremena od 16.00 do 17.00 sati.

 - Radi sprečavanja širenja virusa korona zabranjuje se ulazak poreznih obveznika u službene prostorije organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH, a sva komunikacija sa poreznim obveznicima odvijat će se isključivo putem telefona, e-maila i putem pošte. Pozivaju se porezni obveznici da ne dolaze u organizacione jedinice Porezne uprave Federacije BiH, već da sve akte i podneske dostavljaju elektronski, putem e-maila faksom, ili putem pošte na adrese nadležnih organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH. Originalne dokumente porezni obveznici su dužni dostaviti naknadno  putem pošte na adrese koje će biti istaknute u svim organizacionim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH - navode iz PUFBiH. 

U slučaju da je prijem poreznih obveznika neophodan, kako dodaju, vršit će se na jednom mjestu u prizemlju objekta kako bi se onemogućilo kretanje stranaka po službenim prostorijama. Porezni obveznici su dužni da prilikom dolaska u prostorije organizacionih jedinica Porezne uprave poštuju higijensko-epidemiološke mjere, da nose zaštitne maske i poštuju socijalnu distancu od najmanje dva metra. 

 - Shodno preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Porezna uprava Federacije BiH je u prostorijama u kojima radi više zaposlenih organizirala rad od kuće kako bi smanjila broj zaposlenih koji istovremeno mogu boraviti u zatvorenom prostoru i kako bi se obezbijedila međusobna udaljenost zaposlenih od najmanje dva metra, smanjila veća fluktuacija ljudi, a time i spriječilo širenje zaraze. Ove mjere primjenjivat će se dok traje opasnost od širenja koronavirusa - dodaju iz PUFBiH.

Porezna uprava Federacije BiH je poduzela preventivne higijenske mjere kako bi se širenje virusa svelo na minimum. Kontinurano se prati epidemiološka situacija u BiH i u skladu sa tim razmatraju se moguće dodatne mjere, s ciljem zaštite zaposlenika i poreznih obveznika.

Direktni kontakt telefoni zaposlenika u svim orgnaizacionim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH nalaze se na web stranici http://www.pufbih.ba/  u dijelu „KONTAKTI”, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'