Kultura     | 11.11.2020. 12:23 |

U Ljubuškom otvoren Kulturni centar vrijedan milijun maraka

FENA Nada Landeka

LJUBUŠKI, 11. studenoga (FENA) – Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislav Ćorić otvorili su u srijedu Kulturni centar u Ljubuškom za čiju je izgradnju izdvojeno milijun maraka.

Kulturni centar će biti mjesto susreta i druženja građana Ljubuškoga, a dodatno će obogatiti i kulturnu ponudu Grada Ljubuškog.

Obnovu Centra su u potpunosti financirali Grad Ljubuški, JP ''Parkovi'' d.o.o. Ljubuški i Vlada Republike Hrvatske. 

V.d. gradonačelnika Grada Ljubuškoga Vedran Marković kazao je kako se projekt radio u tri faze, a vrijednost obnove je milijun maraka.

-Ovo je projekat koji je započeo prije tri godine, radili smo ga u tri faze. Ukupna vrijednost obnove Kulturnog centa bivše zgrade kina je milijun maraka. Projekt je najvećim djelom financiran sredstvima Javnog poduzeća „Parkovi'', dijelom Grada Ljubuškoga, a od Ureda za Hrvate izvan Hrvatske dobili smo 500 tisuća kuna kao pomoć da završimo ovaj objekt - pojasnio je Marković.

Istaknuo je kako se radi o jednoj polivalentnoj dvorani.

- To je jedna polivalentna dvorana s oko 180 sjedećih mjesta. Dvorana će se koristi za promocije knjiga, za kazališne predstave, druženja, koncerte... Nadam se da će građani Ljubuškog uživati u ovom što smo odradili - naveo je v.d. gradonačelnika.

-U ovim nesigurnim vremenima kada nas se razdvaja i dijeli, dodao je on, ova institucija će postat mjesto spajanja tj. ono što nam danas zbog posljedica covida -19 najviše nedostaje.

Ministar Ćorić izrazio je uvjerenje kako će ovakvih objekata i njihovih realizacija biti i ubuduće.

-Ovaj Kulturni centar i činjenica da je Vlada Republike Hrvatske preko našeg Ureda za Hrvate izvan Hrvatske sudjelovala u njegovu financiranju pokazuje suradnju hrvatske vlade i našeg naroda u BiH. Uvjeren sam kako će  ovakvih objekata i njihovih realizacija biti i ubuduće, a mogu sa sigurnošću reći da će Vlada Republike Hrvatske i ubuduće podupirati naš narod u BiH kroz realizaciju ovih projekata, ali i kroz ekonomsku suradnju naših ljudi s obje stranice granice. To je ono što nam treba u ovim vremenima kada samo na neki način ograničeni u kretanju, epidemiološkim mjerama, to je ono što svi zajedno zazivamo da će se dogoditi što je moguće prije – mišljenja je ministar.

Dodao je kako se nada da će ovakvih projekata na razini Grada Ljubuškog u narednim godinama biti sve više.

Arhitekt Kulturnog centra Ivan Vukojević istaknuo je kako izgradnja Kulturnog centra nije bila lagana, ocjenivši je velikom investicijom.

 - Prošlo je pet godina od inicijalnog idejnog rješenja  do izgradnje i otvaranje važnog objekta za naš grad. Taj put nije bio lagan. Riječ je o velikoj investiciji za lokanu zajednicu i,  nije se sve moglo se isfinancirati odjednom. Izgradnja je tekla u dvije faze. U prvoj su  rađeni radovi koje se odnose na eksterijer, a interijer građevine je uređen u drugoj fazi -  pojasnio je Vukojević.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo