Stranačke aktivnosti     | 11.11.2020. 11:10 |

Saopćenje za javnost SDA Novo Sarajevo

FENA Saopćenje

Dokazom da tim ljudi SDA Novog Sarajeva aktuelnu politiku ne svodi na lokalnu ispraznu priču nerijetko plasiranu od pojedinaca iz opozicije, te da još uvijek gaje patriotski odnos spram države je upravo današnja posjeta Srebrenici. 

Naime, delegacija koju su sačinjavali Predsjednik Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo i nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Novo Sarajevo Hazim Bahtanović, potpredsjednici Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo Adela Kulaš i general Hamid Bahto, šef izbornog štaba Miralem Šurković i kandidati sa liste SDA za Općinsko vijeće Novo Sarajevo danas su, s ciljem podrške probošnjačkoj inicijativi "Moja adresa je Srebrenica" te kandidatu za čelnu poziciju Srebrenice Aliji Tabakoviću, posjetili Srebrenicu.

"Pobjeda Tabakovića je zasigurno najvažnija politička inicijativa u BiH trenutno. Ovom pobjedom poslala bi se poruka snage i jedinstva naše Države. Ovdje se ne glasa za Srebrenicu, već za Bosnu i Hercegovinu“, naglasio je Bahtanović.

Podrška ovoj inicijativi je potez poštivanja svake srebreničke žrtve, poštivanje svake prolivene majčinske suze. Tabakovićeva pobjeda podrazumijevala bi povratak temeljnim vrijednostima multikulturalnosti, no svakako i nadu za prijeko potrebnim privrednim oporavkom.

Prilikom ove posjete predstavnici SDA Novog Sarajeva odali su i počast žrtvama u Memorijalnom centru Potočari uz zaključak da svaki nišan mora biti podsjetnik na obavezu, odgovornost i zakletvu tekovinama naše Države.

Prilikom izvršavanja zadataka koje pred nas budu donosili naši sugrađani držat ćemo se ovih moralnih vrijednosti. Pravednost, multikulturalnost, te svakako ekonomski progres je zadaća koju smo obavezni svim žrtvama agresije, riječi su razmjenjene u ovoj posjeti. To je jedino ispravno razmišljanje ukoliko se vodimo moralnim vrijednostima i obavezama spram onih koji su dali živote za naša pokoljenja.  Kako lokalnu zajednicu, tako i cijelu Bosnu i Hercegovinu moramo tretirati kao bezalternativnu svetkovinu te insistirati na stalnom napretku.

„Niti Srebrenicu, a svakako niti naše Novo Sarajevo nećemo prepustiti onima, koje sasvim jasno prepoznajemo čak i u opozicionom ruševnom bloku. Gradili smo, to ćemo nastaviti i dalje, pomagat ćemo i svakako istrajati na tome, naše borce, penzionere, našu djecu. Sada smo još više motivirani u postizanju naše pobjede ".

"Nismo robovi prošlosti, ali istu ne zaboravljamo da se ono čemu svjedoče ovi nišani ne bi ponovilo".

SDA bez obzira na sve prepreke postavljene od onih koji se kunu u neke druge vrijednosti, nastavlja punom snagom naprijed za Srebrenicu, za Novo Sarajevo, za našu Bosnu i Hercegovinu". 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana