Bosna i Hercegovina     | 11.11.2020. 11:25 |

'Krimolovci' u oktobru zaprimili 339 prijava, 33 s korisnim informacijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u oktobru 2020. godine registrirali su 253 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je 18 bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 86 prijava, od kojih je 15 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi s opojnim drogama, zloupotrebom službenih ovlaštenja, krijumčarenjem ljudi i roba te ostalim krivičnim djelima – saopćeno je iz SIPA-e.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 23 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po deset  je postupala i SIPA.

U septembru je primljeno 13 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama primljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 40 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020  505 – navodi se u saopćenju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo