Najave     | 11.11.2020. 09:02 |

Nastavak aktivnosti na obilježavanju 10. godišnjice ukidanja viznog režima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Evropski pokret u Bosni i Hercegovini organizirao je aktivnosti u proteklim danima u nekoliko bh. gradova u okviru projekta kojim se obilježava deseta godišnjica kako je za građane BiH ukinut vizni režim za putovanja.

Ta organizacija dodijelila je gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki i načelniku Općine Centar Sarajevo Nedžadu Ajnadžiću "Orden naroda, građanki i građana BiH i Evropskog pokreta", a isto priznanje danas će biti dodjeljeno za još nekoliko gradonačelnika i načelnika.

Kako smatraju u Evropskom pokretu u BiH, ukidanje viznog režima za BiH 2010. godine do sada je najznačajniji, vidljivi i opipljiv korak ka stvaranju osjećaja "pripadnosti" i građana Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji jer bh. građanima od 15. decembra 2010. godine do sada nisu potrebne vize za ulazak u zemlje članice EU.

- Ukidanje viznog režima je za rezultat imalo uvećanje i lakšu razmjenu ljudi, dobara, roba i trgovinskih odnosa između BiH i EU, što je sve u konačnici rezultiralo time da bi ova godina, po ekonomskim parametrima, trebala biti jedna od najuspješnijih poslovno-turističko-ekonomskih godina od rata, da se nije "dogodila" svjetska pandemija Covid-19 virusa - kažu u EPuBiH.

Nakon Sarajeva, realizacija projekta kojim se obilježava ova godišnjica bit će nastavljena u Banjoj Luci, Derventi, Bijeljini i Ugljeviku, najavljeno je iz Press službe Evropskog pokreta u BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'