Bosna i Hercegovina     | 10.11.2020. 17:05 |

U Ambasadi Palestine knjiga žalosti u povodu smrti Saeba Erekata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. novembra (FENA) - Ambasada Države Palestine u Bosni i Hercegovini najavila je da će u četvtak i petak u zgradi Ambasade u Sarajevu biti otvorena knjiga žalosti u povodu smrti Saeba Erekata.

- Ambasada Države Palestine u Bosni i Hercegovini obavještava javnost o smrti velikog nacionalnog vođe i čvrstog borca dr. Saeba Erekata, generalnog sekretara Izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije, glavnog palestinskog pregovarača, nakon karijere ispunjene borbom, zalaganjem i otporom izraelskom okupatoru u različitim međunarodnim krugovima.

Stoga, obavezujemo se preminulome velikanu da ćemo nastaviti borbu sve do ostvarenja slobode, nezavisnosti i osnivanja naše nezavisne palestinske države sa glavnim gradom Časnim Jerusalemom - navodi se u saopćenju Ambasade.

Naglašava se da će knjiga žalosti biti otvorena u četvrtak od 11 do 14 sati, a u petak od 13 do 15 sati. Zbog pandemije, oni koji žele, mogu poslati izjave saučešća u knjigu žalosti preko e-maila Ambasade:šaraj evo@palestinianembassv.ba - navodi se.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana