Svijet     | 10.11.2020. 16:10 |

Čelnici Skupštine i Vlade KS ambasadoru Nelsonu čestitali izbor Joea Bidena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. novembra (FENA) - Čelnici Kantona Sarajevo, predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik i premijer Mario Nenadić uputili su čestitku ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Ericu Nelsonu, povodom izbora Josepha Joea Bidena za novog američkog predsjednika.

Naveli su da je američki narod još jednom pokazao snagu svoje demokratije koja je ovog puta za svog predsjednika izabrala Joea Bidena, dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine i Sarajeva.

-  Ljubazno molimo da gospodinu Bidenu prenesete naše čestitke na imenovanju i želje za dobro zdravlje i uspješno vodstvo Sjedinjenih Američkih Državama tokom mandatnog perioda. Građani naše zemlje i našeg grada nisu i neće zaboraviti ulogu gospodina Bidena u periodu agresije na BiH - istakli su u čestitki.

Dodali su da je on svojim posjetama BiH i jasnim stavom u tom periodu, kao američki senator, događaje koje su se zbivali u ovom dijelu Evrope devedesetih godina glasno nazivao pravim imenom, prepoznavajući krivce za razaranja i stradanja u našoj državi i Sarajevu.

Također, naglasili su da je Biden nakon rata, kroz svoje dalje političko djelovanje, uvijek slovio kao istinski poznavalac ovdašnjih prilika i prijatelj naše zemlje i svih njenih građana, te je usmjeravao svoju pažnju i trud na iznalaženju puta za političku stabilnost ovog dijela Evrope. 

- Nema sumnje da gospodin Biden uživa naše veliko poštovanje i simpatije, te mu u ime građana Sarajeva i Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo upućujemo iskrene čestitke kao novom predsjedniku SAD-a - navedeno je u čestitki, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana