Stranačke aktivnosti     | 10.11.2020. 09:41 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo smatra da dugogodišnji visoki dužnosnik Naše stranke i kandidat za Općinsko vijeće Stari Grad Tarik Haverić treba povući kandidaturu, nakon što su mediji objavili njegov skandalozni članak iz 1993. godine, objavljen u Parizu, u kojem optužuje Armiju RBiH za etničko čišćenje.

Općina Stari Grad je jedna od prvih u kojoj se organizovao otpor agresiji, na što su s razlogom ponosni svi stanovnici ove općine. Kandidatura Tarika Haverića predstavlja uvredu, ne samo za njih već i za sve građane Sarajeva, jer je riječ o licu koje nije samo napustilo obavezu u Armiji RBiH kada je bilo najteže, već se tokom rata smucao po Parizu i optuživao Armiju RBiH da vrši etničko čišćenje, izjednačavajući je na taj način sa agresorskim snagama.

Pobjeći od patriotske obaveze da se brani vlastiti grad i država predstavlja primjer kukavičluka, ali pobjeći, pa onda napadati one koji su ostali predstavlja primjer istinskog beščašća. Takvi ljudi, koji su pokazali svoj slabi karakter u kriznim trenucima, nemaju pravo tražiti mjesto u vlasti i sramotno je što, nakon svega, kreiraju politiku stranke koja djeluje na prostoru Kantona Sarajevo i žele da budu na čelu Sarajeva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!