Magazin     | 10.11.2020. 09:37 |

Beogradski džez festival od 9. do 13. decembra

FENA Agencije

BEOGRAD, 10. novembra (FENA) - Beogradski džez festival, 36. po redu, ove godine će biti održan u skraćenom izdanju, od 9. do 13. decembra, odlučio je Organizacioni odbor festivala.

"Učinili smo sve i donijeli odluku da se ovogodišnji, 36. Beogradski džez festival održi od 9. do 13. decembra, u smanjenom formatu, s učesnicima koji mogu da doputuju u Beograd, kao i da poštujemo sve epidemiološke mjere koje je propisala Vlada Republika Srbije kada je riječ o održavanju koncerata", rekao je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je predsjedavao odborom.

Za pet dana bit će održano devet koncerata džez muzičara iz Srbije, Austrije, Njemačke, Portugalije, Italije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, a najveća zvijezda ovogodišnjeg festivala bit će izraelski džez muzičar Avišaj Koen, koji će zatvoriti festival 13. decembra koncertom u Kombank dvorani.

Zamjenik gradonačelnika naveo je i da je ove godine štampana monografija Beogradskog džez festivala, u kojoj se nalaze podaci o svim festivalima koji su održani od 1971. godine, prenosi Tanjug.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana