Bosna i Hercegovina     | 09.11.2020. 20:43 |

Gudeljević i Reinertsen o saradnji BiH i Norveške

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) - Ministrica civilnih poslova BiH, Ankica Gudeljević danas je u nastupnu posjetu primila veleposlanika Kraljevine Norveške u BiH, Nj.E. Olava Reinertsena.

Ministrica i veleposlanik su se osvrnuli na izuzetnu dosadašnju bilateralnu suradnju i istakli potrebu proširenja uspostavljene suradnje.

Jedna od tema razgovora odnosila se na gospodarstvo, ali podjednako i na jačanje  ekonomske suradnje.

Veleposlanik Reinertsen je naglasio kako  je želja  investitora iz Norveške da ulažu u projekte zelene energije, turizam i održive projekte u BiH  i dodao da će 1.prosinca, 2020 biti utemeljena Bilateralna Asocijacija BiH -  Norveška kroz koju će se poslovni subjekti uvezivati i stvarati nova radna mjesta. 

Tema razgovora bila je takozvani „odljev mozgova“ i kvaliteta obrazovnog sustava u BiH. Ministrica Gudeljević je naglasila da obrazovni sustav treba početi usuglašavati sa tržištem rada i uporedo razvijati i IT industriju. 

Veleposlanik Reinertsen je naglasio da je „digitalizacija ključ norveškog uspjeha“ i da djeca u Norveškoj sve više uče uz pomoć tableta i ostalih elektroničkih pomagala.

Kako je bila riječ o nastupnoj posjeti otvorene su brojne teme, ali je posjeta završena sa jednom, najvažnijom, a koja se odnosi na još jaču suradnju dvije prijateljske države, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta