Sport     | 09.11.2020. 15:42 |

Lojo: Pobjede protiv Estonije i Rusije donose prvo mjesto u grupi

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) - Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo objavio je spisak igračica za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine protiv Estonije i Rusije.

Na spisku se nalaze Milica Deura (Keltern, Njemačka), Marica Gajić (Avenida, Španija), Jonquel Jones (Ekaterinburg, Rusija), Tamara Kapor (Feniks, BiH), Anđela Delić (Saint Amand Hainaut Bakset, Francuska), Nikolina Džebo (Feniks, BiH), Irena Vrančić (Gorizont, Bjelorusija), Nikolina Babić (Budućnost, Crna Gora), Miljana Džombeta (ZTE, Mađarska), Jovana Marković (RMU Banovići, BiH), Sandra Azinović (Flippo Baskets, Njemačka), Dragana Domuzin (Orlovi, BiH), Matea Tavić (Saint Amand Hainaut Bakset, Francuska), Melisa Brčaninović (Royal Castors Braine, Belgija) i Milina Mišeljić (Vojvodina, Srbija).

Kako je Lojo kazao u izjavi za Fenu, sve igračice su zdrave i spremne, a večeras će u dvorani Hotela Hills obaviti prvi trening. U istoj dvorani najbolje bh. košarkašice 12. novembra će igrati protiv Estonije, a dva dana protiv Rusije.

BiH je u prva dva kola kvalifikacija u gostima savladala favorizovanu Rusiju, a zatim i Švicarsku. Lojo naglašava da bi pobjede u naredna dva meča BiH donijele sigurno prvo mjesto u grupi C kvalifikacija, dok bi i samo jedna pobjeda značila mnogo.    

- Pobjedama u ta dva meča sigurno bismo zavšili kvalifikacije na prvom mjestu, dok bi i s jednom pobjedom napravili odličan posao pod uslovom da u februaru slavimo protiv Švicarske i Estonije. Ruskinje su proglašene najačom ekipom u kompletnim kvalifikacija, mi smo u mečevima protiv njih bili otpisani, velikim zalaganjem i motivacijom pokazali smo da možemo pobijediti takvu reprezentaciju. Nadamo se da ćemo takvu igru uspjeti ponoviti, ali protiv tako jake selekcije niko nije favorit - izjavio je Lojo. 

Dodaje da mu je žao što bh. košarkašice u tim mečevima neće imati podršku publike, te da je situacija u cijelom sportu zbog pandemije koronavirusa izuzetno teška. 

- Na žalost nećemo imati pomoć publike. Nadali smo se da ćemo u ovim mečevima imati podršku par hiljada ljudi u velikoj dvorani, što bi nam sigurno dalo dodatni vjetar u leđa, ali to se neće dogoditi. Ovo je specifična situacija za sport i košarku. prvi put se susrećemo s balonom gdje je onemogućen bilo kakav kontakt s vanjskim svijetom i teško je govoriti o formi igračica jer je u mnogim evropskim zemljama sport obustavljen - zaključio je. 

BiH će protiv Estonije igrati 12. novembra u 20 sati, dok je meč protiv Rusije zakazan za dva dana kasnije u isto vrijeme. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!