Stranačke aktivnosti     | 09.11.2020. 10:21 |

Saopćenje za javnost SDA Novo Sarajevo

FENA Saopćenje

Povodom otvaranja područne ambulante Hrasno, čije operativno djelovanje započinje u ponedjeljak 09.11.2020. godine, Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, osjećajući se obaveznim prema javnosti na prijemu objekta dao je izjavu u kojoj se dotakao hronologije doprinosa Javnoj Kantonalnoj Ustanovi Dom zdravlja.

Pretrpjevši niz barijera, od sudskih postupaka na temu imovinsko pravnih odnosa do  vanrednih aktivnosti na bazi raspodjele opreme, samo otvorenje je na kratko prolongirano. Ipak na sreću građana općinska administracija, na čijem čelu je i Načelnik Koldžo iako nije u direktnoj nadležnosti ovih aktivnosti, je na kraju uspješno okončala opremanje i stavljanje u rad ove ambulante. Ovom ambulantom rasteretit će se i opterećenje centralnog Doma zdravlja Omer Maslić preuzimajući brigu od oko 3000 lokalnih pacijenata.

Načelnik Koldžo sasvim svjestan stanja u zdravstvu ističe da ovo nije ni prva niti zadnja asistencija Ministarstvu zdravstva. Osvrnuo sa na nesimbolična finansijska izdvajanja i u toku mandata u iznosu od 6.000000,00 KM samo u ovoj oblasti, kroz gradnju, renoviranja i sanacije područnih ambulanti na Velešićima, u Kalesijskoj ulici, Grbavičkoj ulici i Pofalićima. Također nas je podsjetio i na kupovinu ambulantnog vozila za što su nam radnici Doma zdravlja potvrdili da je jedno vrijeme podrazumijevalo spas mobilnog rada ove ustanove na području Novog Sarajeva.

Pored općinske administracije domaćini otvorenja su bili i v.d. Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Jasna Agić, te v.d. Premijera Vlade Kantona Sarajevo Anis Krivić, koji su uz riječi zahvalnosti na raspoloživosti Općine podcrtali važnost uloge ovih ustanova kad su u pitanju lokalna područja. Svakako su potvrdili da je Općina Novo Sarajevo jedna od najažurnijih općina kad je u pitanju raspoloživost ovom resoru.

Držimo da je ovim otvorenjem, te i iscrpnim obrazloženjima Načelnika Koldže u kontekstu „dinamike i puta“ otvaranja ovakve jedne ustanove izrečena lekcija kritičarima ovih djela, te svakako opomena onima koji žive u uvjerenjima da se ovakvi projekti realizuju onako teoretski lako i brzo.

„Dakle niti je lako, niti brzo, ali ipak shodno požrtvovanju i želji da građani Novog Sarajeva ugodnije i ljepše žive na koncu je ostvarivo“, zaključio je Načelnik Koldžo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'