Svijet     | 08.11.2020. 19:38 |

Zvizdić čestitao Bidenu: Aktivnija uloga SAD u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je čestitku Josephu Bidenu u povodu izbora za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

- Siguran sam da će SAD, pod vašim vodstvom imati još aktivniju ulogu u Bosni i Hercegovini i da će vaše, više puta potvrđeno prijateljstvo prema mojoj državi, biti čvrst temelj na kojem će biti finalizirana izgradnja euroatlantske BiH. Vaša pobjeda predstavlja nadu i učvršćuje naše duboko uvjerenje da će SAD pomoći BiH da se u vašem mandatu dovrši historijski proces NATO - integracija BiH, kao zalog za sigurnu i prosperitetnu budućnost BiH i čitavog regiona - kazao je Zvizdić.

Izrazio je očekivanja da će SAD nastaviti politiku čvrste i prijateljske podrške jedinstvenoj, suverenoj, demokratskoj i multietničkoj BIH, kao i nadu će zajedno s svim probosanski orijentiranim institucijama i građanima, raditi na unapređenju prijateljskih odnosa dvije zemlje, u interesu mira, sigurnosti, stabilnosti i zajedničke budućnosti, piše u čestitki zamjenika predsjedavajućeg PDPS BiH Denisa Zvizdića.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'