Svijet     | 06.11.2020. 20:55 |

Uhapšeni Palestinac prekinuo štrajk glađu nakon 103 dana

FENA Internet

RAMALAH, 6. novembra (FENA) - Palestinac je u petak okončao štrajk glađu, koji je trajao 103 dana, protiv toga da ga Izrael ne drži bez optužnice, nakon što su mu osigurali da mu se četveromjesečni pritvor neće produžiti, saopćila je grupa aktivista Palestinskog kruga zatvorenika.

Izraelska agencija za unutrašnju sigurnost Shin Bet nije odmah komentarisala je li dala neka obećanja Maheru Al-Akhrasu (49) koji je, prema riječima njegove supruge, boravio u izraelskoj bolnici zbog srčanih bolova i grčeva, prenio je BBC.

Akhras, stanovnik grada Jenin na sjeveru izraelske okupirane Zapadne obale, priveden je 27. jula prema četveromjesečnom izraelskom nalogu za "administrativni pritvor".

Shin Bet rekao je da je Akhras zadržan nakon što su primili informaciju da je operativac militantne skupine Islamski džihad, navod koji je njegova supruga negirala.

Akhras, koji je započeo štrajk glađu na dan hapšenja, obećao je da će i dalje odbijati čvrstu hranu uprkos oktobarskoj odluci izraelskog Vrhovnog suda da mu pritvor ne produži nakon 26. novembra.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo