Bosna i Hercegovina     | 06.11.2020. 16:01 |

Sud Brčkog produžio pritvor optuženima za ubojstvo Zejćirovića

FENA Saopćenje

BRČKO, 6. studenoga (FENA) - Po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Suanu Haliloviću, Samidu Šabanoviću, Nihadu Hukiću i Suvadu Djedoviću, optuženima za otmicu i svirepo ubojstvo Edina Zejćirovića iz studenoga prošle godine.

Njima je trajanje pritvora produženo do 18. siječnja naredne godine, imajući u vidu kazneno djela za koja se terete, a koja su posebno teška s obzirom na način izvršenja i posljedice. 

Ocijenjeno je također i da bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda. Dokazana opasnost od bjekstva dodatni je razlog za produženje pritvora drugooptuženom Šabanoviću, koji je neposredno po izvršenju kaznenog djela bio nedostupan organima gonjenja, priopćeno je iz Tužiteljstava Brčko distrikta BiH. 

Iz Tužiteljstva podsjećaju, 8. svibnja ove godine Tužiteljstvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv Halilovića, Šabanovića, Hukića i Djedovića, optuživši ih da su 17. studenoga prošle godine, po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je prvooptuženi okupio, oteli i potom do smrti pretukli i mučili Edina Zejćirovića.

Nakon nepunih šest mjeseci istrage Tužiteljstvo je prikupilo blizu tri stotine dokaza za optužnicu, kojom im je stavilo na teret kazneno djelo otmice, počinjeno u sastavu grupe, te kazneno djelo ubojstvo na svirep način,  navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta