Kultura     | 06.11.2020. 12:07 |

Lukić: Jovičić je imao veliko i iskreno poštovanje prema drugima

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Veseo i duhovit u neformalnom razgovoru, kao da nijedna tema nije ni previše ozbiljna ni previše teška, a silno ozbiljan na poslu kao da su baš svaka replika i svaki pokret pitanje života i smrti, takav je Dragan kakvog ću pamtiti - kazao je za Fenu teatrolog Darko Lukić na tužnu vijest o smrti glumca i prijatelja Dragana Jovičića.

Lukić je istakao da je Dragan imao dar, vještinu i znanje izvrsnog glumca, i to je svaki njegov izlazak na scenu činilo važnim.

- Imao je on, pritom, i onaj dar i vještinu koji su svaki njegov dolazak na probu, svako privatno druženje ili slučajni susret na cesti činili važnim. Imao je veliko i iskreno poštovanje prema drugima, osobinu koju, nažalost, tako rijetko susrećemo. Toliko rijetko da nam silno trebaju ljudi poput Dragana, kako bi nas podsjetili koliko nam u našim svjetovima nedostaje poštovanja drugih. Znao je svakome u publici, svakome na sceni i svakome u usputnom susretu pokazati da mu je stalo, da mu je ona ili on važna ili važan...I zato je bilo važno imati Dragana - riječi su Lukića.

Velikan bosanskohercegovačke glumačke scene Dragan Jovičić preminuo je noćas u izolatoriju Klinike za plućne bolesnike "Podhrastovi" u Sarajevu.

Rođen je u Rogatici 22. novembra 1953. godine. Bio je filmski i pozorišni glumac te direktor sarajevskog Kamernog teatra 55 od 2011. do 2015. godine.

Osim u pozorišnim predstavama, ovaj sjajni glumac će ostati upamćen po brojnim ulogama u domaćim serijama i filmovima.

Dobitnik je brojnih glumačkih priznanja i nagrada, a između ostalih i "Šestoaprilske nagrade" Grada Sarajeva za doprinos umjetnosti teatra. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta