Regija     | 06.11.2020. 08:19 |

Ljubljana: Više ozlijeđenih u sukobima policije i sudionika prosvjeda

FENA Agencije

LJUBLJANA, 6. studenoga (FENA) - U sukobu demonstranata s policijom, do čega je došlo u četvrtak navečer u Ljubljani tijekom neprijavljenih prosvjeda protiv vladinih mjera, ozlijeđena su četvorica pripadnika specijalne policije, a uhićeno je četvoro izgrednika, kazao je ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs.

Hojs je kazao da je u neprijavljenim prosvjedima na kraju sudjelovalo od 400 do 600 ljudi koje je nazvao "anarhistima", dodavši da su među njima zapaženi i ekstremni pripadnici navijačkih skupina, te elementi "podzemlja", a policiju su napadali fizički i granitnim kockama, pa je ona bila prisiljena upotrijebiti vodeni top i druga sredstva prisile.

Policija je na mjestu događaja uhitila tri osobe, a ima dosta snimljenog materijala, naveo je Hojs, dodavši kako očekuje da će "biti procesuirani" svi koji su napadali policiju i sudjelovali na okupljanju zabranjenom u vrijeme epidemije i "u danu kad je od covida-19 umrlo 30 ljudi".

Neprijavljene prosvjede najavila je preko društvenih mreža skupina koja se nazvala "Anonymous Slovenija", od čijeg djelovanja su se već distancirale grupe koje već mjesecima petkom popodne u Ljubljani zahtijevaju ostavku vlade na tzv. "biciklističkim prosvjedima".

Hojs je međutim kazao da su prosvjedi i napadi na policiju bili "potaknuti" i prosvjedima koji se u slovenskoj prijestolnici odvijaju već više mjeseci, da su ih motivirali i napadi na vladu preko njoj nesklonih medija i od strane čelnika oporbenih stranaka koji se od takvih prosvjeda ne distanciraju.

Hojs je kazao i da takvi nasilni prosvjedi i napadi na policiju ne spadaju u Sloveniju i da ih većina stanovništva neće podržati nego se odgovorno ponaša u vrijeme epidemije i drži svih restriktivnih mjera, prenosi Hina.

Prema izvješćima slovenskih medija, do početka izgreda došlo je nakon što je policija pokušala uhititi neke demonstrante koji su dobacivali pripadnicima policije ili ih vrijeđali, a kasnije su napadnute i neke novinarske ekipe koje su pratile događanje, a ranjeno je i više demonstranata.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom