Sport     | 04.11.2020. 20:33 |

WADA se ispričala Sakhu i platila odštetu

FENA Agencije

LONDON, 4. studenoga (FENA) - Međunarodna antidopinška agencija (WADA) ispričala se i pristala platiti odštetu francuskom nogometašu Mamadouu Sakhou kojeg je pogrešno optužila za upotrebu zabranjenih supstanci.

Sakho je u travnju 2016. godine, u to vrijeme kao član Liverpoola, suspendiran na 30 dana nakon što je bio pozitivan na supstancu higenamin, koja se nalazila u preparatima za mršavljenje, prenosi Hina.

Zbog toga je propustio finale Europske lige protiv Seville, ali i Europsko prvenstvo u Francuskoj. Međutim, UEFA je u srpnju odbacila slučaj protiv njega potvrdivši kako higenamin u to vrijeme nije bio na WADA-inom popisu zabranjenih tvari.

UEFA je kritizirala WADA-u zbog nedostatka jasnoće oko statusa higenamina, dok je WADA objavila izjavu kojom odbacuje Uefine kritike.

Sakho je potom tužio WADA-u zatraživši na sudu 13 milijuna funta odštete. 

Njegov odvjetnik Julian Santos kazao je za engleske medije kako se WADA ispričala i pristala platiti znatan iznos kao odštetu.

"Sretan sam zbog svoje obitelji, sretan zbog svih svojih prijatelja, zbog svih ljudi koji su bili uz mene u ovoj teškoj godini kada mi kao profesionalnom nogometašu nije bilo lako. To je najgora stvar za koju vas mogu optužiti, doping. Danas je za mene veliki dan," kazao je Sakho.

Francuski branič nije više zaigrao za Liverpool nakon što je bio suspendiran. U siječnju 2017. preselio je u Crystal Palace prvo na posudbu, a u kolovozu iste godine je londonski klub otkupio njegov ugovor za 25 milijuna eura.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'