Bosna i Hercegovina     | 04.11.2020. 16:39 |

Krišto i Reinertsen o reformama na europskom i euroatlantskom putu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto susrela se danas s novoimenovanim veleposlanikom Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Olavom Reinertsenom.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnim temama, s posebnim osvrtom na reformske korake koje je potrebno učiniti u Bosni i Hercegovini kako bi se ostvario napredak na njenom europskom i euroatlantskom putu.

Posebno je istaknuta važnost reforme izbornog zakonodavstva te je, s tim u svezi, Krišto podcrtala da je izmjena Izbornog zakona BiH u duhu implementacije Odluka Ustavnog suda i Sporazuma potpisanog u Mostaru trenutno najvažnije pitanje u BiH, čije rješenje vodi dobrobiti Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana koji u njoj žive.

U okviru razgovora o bilateralnoj suradnji dviju zemalja, zamjenica predsjedatelja Borjana Krišto je istaknula važnost aktivnog doprinosa Kraljevine Norveške članstvu BiH u Europskoj uniji i NATO savezu.

Komentirajući aktualne teme sugovornici su se osvrnuli i na pogoršanu epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom, s kojim se suočavaju ne samo BiH i Kraljevina Norveška nego i cijeli svijet.

Krišto je zahvalila Norveškoj za pomoć koja je upućena zdravstvenom sustavu u Bosni i Hercegovini.

Zaželjela je veleposlaniku Reinertsenu puno uspjeha u budućem radu i u novom mandatu u BiH, saopćeno je iz Ureda zamjenice predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'