Bosna i Hercegovina     | 04.11.2020. 15:56 |

Šestero uhapšenih zbog krijumčarenja migranata privedeni u prostorije SIPA-e

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su proveli međunarodnu operativnu akciju kodnog naziva "Best”, usmjerenu na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem migranata.

Tokom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e su izvršili pretrese lica, stambenih i poslovnih objekata, te pokretnih stvari na ukupno osam lokacija u Zvorniku, te lišili slobode šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo ”organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom "krijumčarenje ljudi”.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, određena količina oružja, municije, novca raznih evidencija, kao i drugih predmeta koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Operativna akcija “Best” predstavlja nastavak koordinisanih aktivnosti koje su provedene u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, a kojim su prikupljeni dokazi da su osumnjičena lica s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od maja do oktobra ove godine organizovala krijumčarenje većeg broja ilegalnih migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Osumnjičena lice privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada.       

Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, uz podršku Policijskog centra Jugoistočne Evrope (SELEK) i asistenciju policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, saopćeno je iz SIPA-e.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo