Bosna i Hercegovina     | 04.11.2020. 14:53 |

Okolić i Krešić primili u nastupnu posjetu ruskog vojnog atašea brigadira Iljnickija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) - Zamjenici ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić i za politiku i planove Mijo Krešić primili su u danas u nastupnu posjetu novoimenovanog vojnog atašea Ruske Federacije (RF), brigadira Sergeja Iljnickija.

Nastupna posjeta je obavljena u odvojenim razgovorima.

Tokom sastanka, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji s akcentom na bilateralnoj saradnji ministarstava odbrane i oružanih snaga Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su konstatovali da postoji prostor za daljnji napredak saradnje između oružanih snaga dviju prijateljskih zemalja, naglašavajući aktivnosti koje se odnose na izradu Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije u oblasti odbrane.

Zamjenici ministra Okolić i Krešić su brigadiru Iljnickiju zaželjeli sretan početak službe u BiH te su naglasili da su sa njegovim prethodnikom, brigadirom Skrebnevim, imali izvrsnu saradnju.

Brigadir Iljnickij je zahvalio zamjenicima Okoliću i Krešiću na prijemu, istakavši da će Ruska Federacija i dalje pružati podršku našoj zemlji, te je izrazio želju za daljni napredak bilateralne saradnje, naglasivši da će biti na raspolaganju za sve buduće projekte saradnje dvaju ministarstava, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo