Regija     | 04.11.2020. 11:32 |

Slovenski premijer Janša Trumpa već proglasio pobjednikom

FENA Agencije

LJUBLJANA, 4. studenoga (FENA) - Slovenski premijer Janez Janša u srijedu je ujutro, u poruci na twitteru, američkog predsjednika Donalda Trumpa već proglasio pobjednikom na upravo održanim američkim predsjedničkim izborima.

"Već je jasno da su Amerikanci Donalda Trumpa izabrali za još jedan četverogodišnji mandat. Što bude više odugovlačenja i negacije činjenica od središnjih medija, to veći će biti trijumf za predsjednika Trumpa", naveo je Janša.

Slovenski premijer bio je među rijetkim europskim državnicima koji su još tijekom američke predsjedničke kampanje otvoreno podržali Trumpa, u društvu u kojemu su bili i mađarski premijer Viktor Orban i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. U jednom je tweetu nedavno napisao da bi izbor demokrata Joea Bidena bio loš i za svijet jer je Biden "slab" kandidat u vrijeme kad svijet više nego ikad, kako je napisao, treba "jako" američko vodstvo koje predstavlja upravo Donald Trump.

Janša je u svom današnjem tweetu čestitao i Trumpovoj Republikanskoj stranci na rezultatima izbora za predstavnike u Kongresu i Senatu, prenosi Hina.

Janša vodi Slovensku demokratsku stranku (SDS), koja se pod njegovim vodstvom zadnjih godina jače profilirala u stranku izrazite desnice, naglašavajući teme ilegalne migracije i europskog kršćanskog identiteta nasuprot islamu, te krajnje konzervativne političke vrijednosti. Janšu oporba uspoređuje s Trumpom i zbog njegova naglašenog konflikta s medijskim kućama koje optužuje zbog "lažnih vijesti" i političkih manipulacija s biračima.

Lijeva oporba često slovenskog premijera kritizira i da "orbanizira" Sloveniju budući da je prijatelj s mađarskim predsjednikom vlade i da ga s njim vežu mnogo zajednički pogledi na migracijska pitanja i globalizam, te skeptičnost prema "centralizmu" i birokratizaciji u Bruxellesu.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!