Bosna i Hercegovina     | 03.11.2020. 14:27 |

Produžen pritvor optuženom za ubistvo oca

FENA Saopćenje

BRČKO, 3. novembra (FENA) - Postupivši po prijedlogu Tužilaštva Distrikta Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Daliboru Jovičeviću (33), optuženom da je u februaru ove godine u naseljenom mjestu Brezovo Polje Selo na svirep način lišio života svog oca.

Produženje pritvora optuženom za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari uslijedilo je jer i dalje postoji opasnost od njegovog bjekstva, saopćeno je iz Tužilaštva Brčkog.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je Dalibora Jovičevića da je između 11. i 12. februara u naseljenom mjestu Brezovo Polje Selo na svirep način lišio života svog oca Slavka Jovičevića. Njega se tereti da je, u vrijeme dok se u kući nalazio sam sa njim, tvrdim predmetom - automatskom puškom ocu zadao više udaraca u predjelu glave uslijed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve.

On je optužen i zbog neovlaštenog držanja automatske puške marke M70, koju je koristio za izvršenje ubistva, a kasnije zakopao u dvorištu zajedno s pripadajućim šaržerima i municijom.

Šest mjeseci poslije, 11. avgusta, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Jovičevića i dostavilo je Osnovnom sudu, pred kojim je prošle sedmice započelo suđenje i u ovom slučaju.

Iz Tužilaštva Distrikta podsjećaju kako to tužilaštvo tokom zadnjih mjeseci istovremeno procesuira više slučajeva najtežih krvnih delikata, koji su se u vrlo kratkom vremenskom razmaku desili na tom području krajem prošle i tokom ove godine.

Kako ističu, Tužilaštvo je u samo nekoliko mjeseci, a nakon intenzivno vođenih istraga u tri slučaja ubistva, od čega su dva izvršena na svirep način, podiglo optužnice protiv šest osumnjičenih počinilaca.

Optuženi Jovičević bio je u bjekstvu više od dvije sedmice, zbog čega su za njim bile raspisane potraga i međunarodna potjernica. Slobode je lišen na području Sarajeva pošto se javio medicinskoj službi zbog povrede uslijed pada u koritu rijeke Miljacke, nakon čega je po prijedlogu Tužilaštva odmah pritvoren.

Nesporno je da je on aktivno preduzimao radnje bjekstva i skrivanja, a postojanje takve opasnosti ne može se otkloniti izricanjem bilo koje mjere zabrane - navedeno je u rješenju kojim mu je pritvor produžen i nakon potvrđivanja optužnice, saopćilo je Tužilaštvo.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo