Bosna i Hercegovina     | 03.11.2020. 11:53 |

Četiri osobe preminule u mostarskoj covid-bolnici

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 3. studenoga (FENA) - U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom jučerašnjeg dana preminule su četiri osobe.

Bitku s covidom izgubili su žena iz Konjica rođena 1951. godine, muškarac iz Gruda rođen 1956. godine, muškarac iz Mostara rođen 1928. godine i muškarac iz Mostara rođen 1947. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 77 pacijenata, od kojih je pet na invazivnoj i 16 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dok su ostali klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je 14, a otpušteno šest pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 282 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) pozitivnih je 57, i to 34 iz Mostara, 17 iz Stoca, po dva iz Čapljine i Neuma te po jedan pozitivan iz Konjica i Čitluka.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 214 rješenja o zdravstvenom nadzoru, a na snazi je 2856 rješenja. Ukupno je izdano 9600 rješenja, priopćio je Krizni stožer ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana