Svijet     | 03.11.2020. 10:47 |

U Parizu ponovo policijski sat da bi se zaustavilo širenje COVID-19

FENA Internet

PARIZ, 3. novembra  (FENA) - Francuska vlada ponovno će uvesti policijski sat za Pariz, a možda i za regiju Ile-de-France  oko glavnog grada, kako bi se zaustavilo širenje COVID-19, rekao je u utorak glasnogovornik vlade Gabriel Attal.

Večernji policijski sat za Pariz, koji bi započeo u 21 sat, dolazi nakon nove, nacionalne blokade koju je prošle sedmice nametnuo predsjednik Emmanuel Macron, rekao je Attal.

“Vratit ćemo policijski sat za Pariz, a možda i za Ile-de-France. Ministarstvo unutarnjih poslova utvrdit će detalje kasnije tokom dana i bit će izdan ukaz ”, rekao je Attal za BFM TV, prenosi Reuters.

Francuska je u ponedjeljak izvijestila o rekordnih 52.518 novih slučajeva COVID-19, a broj hospitaliziranih popeo se za više od 1.000, četvrti put u osam dana, jer pandemija ne pokazuje znakove jenjavanja unatoč novom zaključavanju.

Broj umrlih od  COVID-19 u Francuskoj  je porastao za 416 na 37.435, u usporedbi s porastom od 231 u nedjelju i višemjesečnim sedmodnevnim  prosjekom od 345.

Ministar zdravlja Olivier Veran rekao je za radio RTL da se jedan Parižanin zarazi COVID-19 svakih 30 sekundi, dok u prosjeku svakih 15 minuta jedan zaraženi bude primljen u bolnicu.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom