Stranačke aktivnosti     | 03.11.2020. 10:38 |

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mladež HDZ BiH: Naše misli su uz prijatelje iz Austrije i Francuske, pozivamo i mlade SDA na suočavanje s povijesnim činjenicama i osuđivanje zločina islamskih radikalista u BiH i širom svijeta

Sukladno povijesnim vrelima i sjećanjima, a osvrćući se na priopćenje AM SDA, Mladež HDZ-a BiH poziva Asocijaciju mladih SDA i cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost na suočavanje s relevantnim povijesnim činjenicama.

One, temeljem povijesnih dokaza, nedvosmisleno govore kako se u našoj domovini Bosni i Hercegovini od početka devedesetih godina pa sve do današnjih vremena dogodilo više terorističkih napada, pri tome ne zaboravljajući i ne umanjujući niti jedan zločin i nečiju bol. Iza tih napada stoje islamski radikalisti kojima je naša BiH poslužila kao poligon za testiranje raznih načina zastrašivanja javnosti, a što su kasnije primijenili u drugim napadima u državama Zapadne Europe, Sjedinjenim Američkim Državama i drugdje. Mladež HDZ BiH suosjeća s obiteljima stradalih u napadima u Austriji i Francuskoj te s cjelokupnim narodima Zapadne Europe koji su posljednjih godina izloženi napadima i ugrožavanju svakodnevne sigurnosti. Ovi napadi potvrđuju koliko je važna međunarodna sigurnosna suradnja i zajedništvo kako bi se napadi radikaliziranih skupina ljudi prevenirali i blagovremeno spriječili. Hrvatska politika u BiH svjesna je ovih pojava te smo upravo zbog toga danas najveći zagovaratelji integracijskih procesa BiH u Europsku uniju i NATO kao kolektivni jamac sigurnosti i stabilnosti.

HNS BiH, kao vodeća institucija hrvatskoga naroda koja artikulira interese hrvatskoga naroda i okuplja sve hrvatske političke predstavnike kojima je narod dao povjerenje, posljednje zločine u Austriji i Francuskoj ne koristi za obračun s bilo kime na domaćoj političkoj sceni.

Kao i HNS BiH, Mladež HDZ-a BiH riječima suosjećanja želi reći kako čvrsto stoji uz austrijski i francuski narod jer smo na svojoj koži osjetili istu patnju i bol još od brojnih zločina mudžahedina koji su se borili pod zastavom Armije R BiH, a odsijecali su glave i činili brojne druge monstruozne zločine nad nedužnim stanovništvom u Središnjoj Bosni. Te zločine doživljavali smo i dalje, a ujedno podsjećamo na ubojstvo travničkih policajaca, stradanja povratnika, terorističke napade u Mostaru, ubojstvo Joze Leutara pa sve do posljednjih napada islamskih radikalista na američko veleposlanstvo, policijsku stanicu u Zvorniku te sudjelovanje radikalista iz BiH u borbama na Bliskom Istoku.

Mladež HDZ BiH ne podržava zamjenu teza i negiranje radikalizma koji je prisutan u BiH i našoj regiji. Odlučno pružamo potporu našim europskim prijateljima jer su naše vrijednosti utkane u istim temeljima i ono najmanje što možemo pružiti jeste puna empatija i suosjećanje.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'