Regija     | 02.11.2020. 20:09 |

U Zagrebu umro književnik i novinar Mladen Kušec

FENA Agencije

ZAGREB, 2. studenoga (FENA) - Legenda hrvatskog novinarstva Mladen Kušec, poznat po svojim radijskim i TV emisijama za djecu i mlade kao što su "Tonkica Palonkica, frrr...", "Patuljci pojma nemaju", "Hihotići" i "Bijela vrana" umro je u Zagrebu, prenosi Hina.

Mladen Kušec rođen je u Zagrebu 1938. godine. U rodnom je gradu završio gimnaziju i studij na Filozofskom fakultetu.

 Na tadašnjem Radio Zagrebu počeo je raditi 1963. godine Kao novinar i urednik istaknuo se rado gledanim i slušanim radijskim i TV emisijama za djecu i mlade, među kojima Tonkica Palonkica, frrr..., Patuljci pojma nemaju, Hihotići, Bijela vrana i dr. 
 Kušecove radijske i TV emisije za djecu, ističe HRT, postale su standard za taj žanr.

 Bio je urednik Obrazovnog i dječjeg programa Hrvatskoga radija 1989.–94., nakon toga godinu i pol urednik Radio Sljemena. 
 Autor je tridesetak knjiga pjesama, proze i drama za djecu i mlade (Dobar dan, Volim te, Plavi kaputić, Lili i Vili, Slijedi me).
 Mladen Kušec dobitnik je više nagrada, među ostalim nagrade HND-a Zlatno pero 1979. (za knjigu Donatela, nastalu prema radioemisiji Bijela vrana), nagrade Mato Lovrak za najbolji roman za mladež 1993. (za roman Mama, tata i ja), nagrada na Tjednu radija u Ohridu 1977. i 1983, nagrade Radio Zagreba 1983. te nagrade HRT-a Ivan Šibl za životno djelo 1991. godine.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom