Bosna i Hercegovina     | 02.11.2020. 19:47 |

Grlić Radman: Došao sam iskazati potporu HDZ-u na predstojećim izborima

FENA Nada Landeka

TOMISLAVGRAD, 2. studenoga (FENA) - Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman kazao je prilikom posjete Povjerenstvu Općinskoga odbora HDZ BiH Tomislavgrad kako je došao iskazati potporu Hrvatskoj demokratskoj zajednici na predstojećim izborima, 15. studenoga.  

 - Došao sam podržati HDZ na predstojećim izborima koji su  vrlo važni, osobito za opstojnost hrvatskog naroda u BiH. Demokratsko je pravo i ima stranaka, ali treba imati u vidu činjenicu kako je HDZ u Bosni i Hercegovini čuvarica, jamac političkog identiteta Hrvata u BiH - izjavio je novinarima Grlić Radman, koji je ujedno predsjednik Odbora za vanjsko europsku politiku HDZ-a, nakon što je predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem posjetio Povjerenstvo Općinskoga odbora HDZ BiH u ponedjeljak u Tomislavgradu.

Mišljenja je da je za očekivati što veći izlaz glasača koji će podržati HDZ jer će, kako je kazao, na taj način podržati sve ono što lideri Hrvata u BiH imaju kao svoju političku agendu, a  to je borba za jednakopravnost i konstitutivnost hrvatskoga naroda i izmjena izbornoga zakona u BiH.

-Mislim da to Hrvati u BiH, koji imaju pravo glasa, trebaju prepoznati, jer jedino davanjem glasa HDZ-u možemo ostvariti budućnost, onu dimenziju kako bi sačuvali jednakopravnost i konstruktivnost Hrvata u BiH i na taj način osigurati prosperitet i omogućiti da se Hrvati vate u BiH- poručio je Radman.

 Čović je izrazio ovom prilikom zadovoljstvo radom Povjerenstva OO HDZ-a za Tomislavgrad.

-Vjerujem kako ćemo još dinamičnije ovih dvanaest dana iskoristi  i poslati poruku svakom žitelju Tomislavgrada koliko je bitno da i u ovom vremenu ne nasjednu bilo kakvim dezinformacijama i da se vežu za stožer hrvatskoga naroda kako bi uistinu napravili dalji napredak i iskorak u razvoju ove općine – poručio je on ovom prilikom.

Predsjednik HDZ-a BiH se osvrnuo na današnje predavanje o Daytonu ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana, kazavši kako je to prigoda da uime HNS BiH pošalju puno poruka o tome što jest BiH 25 godina nakon Daytona.

-Uvjeren sam da smo puno stvari propustili u ovih 25 godina da bi napravili jedno uspješno europsko društvo. Hrvatska demokratska zajednica, predstavnici Hrvati, žele euroatlantsku budućnost BiH i snažno je zagovaraju kao takvu.Žele moderno organiziranu BiH jer drugačije nećemo postat članica EU i naravno kroz to sve želimo zaštiti poziciju hrvatskog naroda koji je jedan od tri konstitutivna naroda u BiH, a minimum stvari u toj zaštiti je osigurati legitimno predstavljanje predstavnika konstitutivnog naroda na svim administrativnim raznima vlasti u BiH - naveo je Čović.

On je dodao kako vjeruje da će se u prvih šest mjeseci naredne godine uspjet u Parlamentu usuglasiti izmjene izbornog zakonodavstva, kako bi se osigurali elementi zaštite konstitutivnosti kao krovno načelo Ustava BiH. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom