Bosna i Hercegovina     | 02.11.2020. 15:12 |

Arapović: Zabraniti predizborne skupove, postali su nekontrolirani klasteri

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) - Zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine u Parlamentu Federacije BiH Adis Arapović obratio se dramatičnim apelom kriznim štabovima, Centralnoj izbornoj komisiji, političkim strankama i javnosti zbog rizika od predizbornih skupova u kampanji, sapćeno je iz SBB-a.

Arapović je pozvao Federalni i kantonalne krizne štabove da hitno zabrane političke skupove i svako veliko okupljanje ljudi u zatvorenom ili otvorenom prostoru jer su, kako je naveo, predizborni skupovi postali nekontrolirani klasteri, sijači smrti.

- Pozivam Centralnu izbornu komisiju da konačno shvati da je održavanje izbora trenutno najveći epidemiološki rizik u državi. U suprotnom, cijena održavanja lokalnih izbora više neće biti u novcu već u broju ljudskih života, ozlojađenih porodica, siročadi i potpuno izbezumljenom stanovništvu. Zar je pohlepa za vlašću, pozicijama i foteljama preča od potrebe da se očiglednoj egzistencijalnoj prijetnji velikih razmjera suprotstavimo na racionalan i odgovoran način!? - navedeno je u saopćenju čiji je potpisnik zastupnik  Arapović.

Savez za bolju budućnost BiH nije organizirao nijedan predizborni skup niti će to činiti. Neće žrtvovati zdravlje građana radi izbornog rezultata, poručio je on također.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana