Stranačke aktivnosti     | 02.11.2020. 14:08 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

Zahid Avdičević, nosilac liste GDS BiH ZAVIDOVIĆI za Opštinsko vijeće predstavio je  u mjesnim zajednicama Program i kandidate GDS BiH za privredni preporod opštine i unapređenje kvaliteta života  građanki i građana  Zavidovića.

"Osnovna programska odrednica GDS BiH je stvaranje uslova za podsticaj investitorimora ,u okviru svojih nadležnostima da ulažu u privredni i poljoprivreni razvoj opštine.

Naša lista kandidata garantuje da će u svim mjesnim zajednicama nastojati da osigura ravnomjeran razvoj i korištenje vlastitih kapaciteta i uz punu solidarnost naše zajednice.Suočeni smo sa problemima zapošljavanja mladih i stručnih kadrova zbog nedostatka novih tehnologija i proizvodnih pogona i opština mora,u okviru svojih nadležnosti, donijeti novu strategiju razvoja osloncem i na ZE-DO i na euro regionalne projekte u saradnji sa gradovima sa kojima ima međugradsku  i međunarodnu saradnju.

Potencijal dijaspore i naše porodične veze sa sugrađanima koji žive i rade  u Evropi mogu biti snažna poluga razvoja i održivosti naše zajednice u svim oblastima.

Danas je ključno pitanje zaštita zdravlja, ali to ne može biti izgovor da se ne posvetimo zaštiti svakog radnog mjesta i da ne stvaramo uslove za nove poslove, socijalnoj politici i obrazovanju, kulturi i sportu. To mogu i znaju osigurati građanke i građani Zavidovića sa  liste GDS BiH na kojoj su stručne,odgovorne i obrazovane  ličnosti iz svih generacija i svih  krajeva opštine", izjavio je Zahid Avdičević.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'