Stranačke aktivnosti     | 02.11.2020. 13:46 |

Saopćenje za javnost Asocijacije mladih SDA

FENA Saopćenje

Asocijacija mladih SDA podržava stavove njemačkog ministra vanjskih poslova g. Heiko Maasa koji je podsjetio na 25. godišnjicu Dejtonskog sporazuma i naveo da u EU nema mjesta za pojedince, stranke i organizacije koje negiraju ratne zločine i veličaju ratne zločince.
Duboko osuđujemo jeftine spinove i laži HDZ-a BiH i HNS-a, marionetske nevladine organizacije, koji uporno pokušavaju sebe predstaviti nosiocima evropskih vrijednosti.

Za razliku od HDZ-a, Stranka demokratske akcije jasno je osudila i osuđuje sve terorističke napade i zločine, od zločina u Francuskoj od prije par dana, do terorističkih napada HVO-a u kojima su pobijene hiljade nedužnih civila, uključujući novorođene bebe, u kojima su srušene desetine džamija, mostova i drugih kulturno-historijskih objekata, što je presudama svjetskih sudskih instanci okarakterisano kao udruženi zločinački poduhvat i etničko čišćenje.
Građani Bosne i Hercegovine su se već nagledali HDZ-ove borbe protiv "terorizma" i podmuklih pokušaja da se cijeli autohtoni bosanski i evropski narod predstavi teroristima i fundamentalistima, a znamo gdje su završili glavni protagonisti takvih podmuklih pokušaja. Završili su u Haškom tribunalu na višegodišnjim robijama zbog najvećih ratnih zločina.
Ako se HDZ BiH ne želi javno odreći ideologije udruženog zločinačkog poduhvata i zločinačke paradržavne tvorevine Herceg Bosne, onda je to njihova istinska ideologija i nemaju pravo govoriti o bilo kakvim evropskim vrijednostima.

Osuđujemo ovakve postupke i činjenice da se zbog ovakvih ideologija i politika onih koji slave zločince i negiraju zločine, ne možemo okrenuti budućnosti i rješavanju gorućih problema u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Još jednom pozivamo HDZ BiH i marionetsko udruženje građana - HNS, da se odreknu ideologije i naslijeđa zločinačkih poduhvata koji su najviše štete nanijeli Hrvatima u Bosni i Hercegovini jer će ih historija pamtiti po Ahmićima i Dretelju. Za ovo je potvrda stigla i upravo od njemačkog ministra vanjskih poslova g. Maasa.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo