Stranačke aktivnosti     | 02.11.2020. 09:42 |

Saopćenje za javnost DF-GS

FENA Saopćenje

Demokratska fronta i Građanski savez smatraju da je nevladina organizacija za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine tzv. HNS zloupotrebom terorističkog čina koji se desio u Francuskoj, izrazila najiskrenija uvjerenja Dragana Čovića o onim građanima Bosne i Hercegovine koje medijski i politički krugovi HDZ-a, bez imalo ustručavanja nazivaju teroristima.

Gonič robova iz mostarskog Sokola, i miljenik zločinca Darija Kordića očito smatra da je terorističko targetiranje građana Bosne i  Hercegovine legitiman metod u političkoj borbi. S obzirom na to uvjerenje a imajući u vidu takvu političku praksu, DF i GS smatraju da je najveća patriotska i moralna dužnost svih probosanskih političkih aktera, njihov zajednički angažman kako bi se u budućnosti, tačnije kroz dvije godine, HDZ potpuno zbrisao sa političke pozornice BiH, te da se u tome smislu ne treba ustručavati bilo kakvih demokratskih mehanizama, koji mogu biti od koristi da se njihovim idejama stane u kraj.

DF i GS u tome smislu i ovim povodom iskazuju potpunu spremnost i opredjeljenost, dok HDZ-u tada neće pomoći ni oni koji danas u Sarajevu, poput Konakovića, ponovo pokušavaju da rehabilitiraju priču o pristajanu na apartheid i etničku segregaciju kroz izborni sistem BiH i takozvane legitimne predstavnike naroda. Neće gospodo iz HDZ-a biti pomoći od Konakovića i kojekakvih "lijevih" veleizdajnika.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo