Svijet     | 02.11.2020. 10:01 |

Princ William u aprilu imao COVID-19

FENA Internet

LONDON, 2. novembra (FENA) - Vojvoda od Cambridgea  držao je svoju dijagnozu COVID-19 u tajnosti jer nije želio da uznemiri naciju.

Tridesetosmogodišnji nasljednik na tron zaražen je virusom u aprilu nekoliko dana nakon što su njegov otac, princ Charles, i premijer Boris Johnson bili zaraženi.

-Bitne stvari se dešavaju i ja ne želim da zabrinjavam bilo koga – izjavio je princ William jednom posmatraču.

Vojvodu su tretirali liječnici palate i poštovao je vladine smjernice izolirajući se u svom domu Anmer Hallu,  u Norfolku.

On je obavio 14 telefonskih i video angažmana tokom aprila.

- William je prilično teško pogođen virusom – to ga je uistinu oborilo s nogu šest dana. U jednom trenu, on se borio da dođe do daha tako da su svi oko njega bili prilično uspaničeni – kazao je izvor.         

- Nakon susreta s medicinskim radnicima i pozitivnog testiranja – što je bilo priličan šok uzimajući u obzir njegovo dobro zdravstveno stanje i kondiciju – William je, ipak, bio odlučan da nastavi sa svojim uobičajenim aktivnostima. On je bio odlučan da ispuni svoje obaveze - kazao je izvor.

Nakon što su objavljene vijesti o obolijevanjima premijera Johnsona i princa Charlesa, i  Johnson  prebačen u bolnicu,  William je bio zabrinut da bi obavještavanje javnosti o njegovoj bolesti izazvalo uznemirenje građana.

- Smatrao je da se mnogo bitnije stvari dešavaju u zemlji. Kao rezultat vlastitog iskustva, on je, međutim, uvidio da apsolutno svako može da se zarazi tom groznom bolešću i svjestan je kako je imperativ da svi ozbiljno shvate ovaj drugi lockdown – kazao je izvor, prenose novine The Sun.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!