Svijet     | 31.10.2020. 14:37 |

Katalonska policija uhapsila Marokanca zbog podrške napadu u Francuskoj

FENA Internet

BARCELONA, 31. oktobra (FENA) – u Barceloni je uhapšen Marokanac jer je podržao napade u Francuskoj i pozvao na nove napade. 

Muškarac, koji nije imenovan, uhapšen je u petak. On je objavljivao poruke na društvenim mrežama u znak podrške ubistvu nastavnika  Samuela Patyja 16. oktobra, saopćila je katalonska regionalna policija.

Patyja je ubio ispred njegove škole u pariškom predgrađu 18-godišnji Čečen koji je očigledno bio revoltiran što je nastavnik na školskom času prikazivao djeci karikature Poslanika Mohammeda. Policija je ubila napadača.

- Policajci iz mjesta Mossos d’Esquadra uhapsili su muškarca, Marakonca, zbog navodnog krivičnog djela podržavanja terorizma i podsticanja na nove terorističke zločine – objavila je katalonska policija na tweetu.

Osumnjičeni se pojavio pred sudom u Barceloni u subotu i oslobođen je pod uslovom da preda pasoš i da se javlja policiji svakih 14 dana.

Napadač je ubio tri osobe u crkvi u Nici u četvrtak, u drugom smrtonosnom napadu nožem u Francuskoj u dvije sedmice. Tri osobe koje se dovode u vezu s napadima su u pritvoru.

Napadi su se desili u trenutku reagovanja muslimana širom svijeta zbog francuskog pozivanja na odbranu slobode govora objavljivanjem karikatura Poslanika, prenosi Reuters.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo