Stranačke aktivnosti     | 30.10.2020. 12:18 |

Priopćenje za javnost HNS-a

FENA Saopćenje

Mostar, 30. listopad 2020. godine

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST HNS-a

Mostar: Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora obilježilo blagdan Svih svetih i Dušni dan

Ministarstvo obrane BiH i OS BiH u koordinaciji sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata te Hrvatskim narodnim saborom, organizirali su obilježavanje blagdana Svih Svetih i Dušnog dana diljem BiH.

Obilježavanje u Mostaru počelo je polaganjem vijenaca i svetom misom zadušnicom u Vojarni „Stanislav Baja Kraljević“ u kapelici sv. Ivana Krstitelja.

Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u groblju “Masline” u Mostaru, ispred središnjeg križa, na grobu pokojnog doministra MUP-a Federacije BiH Joze Leutara i kod spomen obilježja na Trgu hrvatskih velikana, gdje je za sve poginule hrvatske branitelje opijelo izmolio vojni kapelan don Ivan Turudić.

Uz predsjednika HDZ-a BiH, HNS-a dr. Dragana Čovića, obilježavanju Svih svetih i Dušnog dana, nazočili su predstavnici braniteljskih udruga, ministarstva obrane BiH i OS BiH te dužnosnici sa svih razina zakonodavne i izvršne vlasti u BiH te predstavnici javnih institucija.

U izjavi za medije predsjednik Čović je kazao kako svi vjernici ovih dana obilaze groblja svojih obitelji, sjećajući se svojih najbližih.

„Ovih dana se sjećamo svih dragih ljudi koji više nisu s nama, a posebno naših branitelja. Program obilježavanja upriličen je po svim vojarnama Hrvatskog vijeća obrane diljem Bosne i Hercegovine, gdje smo se poklonili svim žrtvama koji su nam osigurali da možemo danas živjeti u svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Prigoda je uvijek sjetiti se njih i njihove žrtve. Bojim se, 25. godina nakon okončanja rata kako naša mladost malo zna o onome što se događalo u Domovinskom ratu i koju su žrtvu podnijeli pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i naše policije. I ovom prilikom iskazujemo posebno poštovanje, poseban odnos prema svakoj žrtvi Domovinskog rata a posebno prema onima koji su iznijeli slobodu i svojim životima platili slobodu, kako ovdje u Bosni i Hercegovini tako i diljem Hrvatske, da bi mi Hrvati mogli tražiti jednakopravnost  u Bosni i Hercegovini“, kazao je predsjednik Čović.

Na kraju programa u mostarskoj katedrali “Marije Majke Crkve” služena je sveta misa zadušnica za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje.

Ured za informiranje HNS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo