Kultura     | 30.10.2020. 12:24 |

'Ovo vrijeme sada' Semezdina Mehmedinovića za kraj Festivala Bookstan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. oktobra (FENA) - Posljednjeg dana petog Međunarodnog festivala književnosti Bookstan u subotu, 31. oktobra planiran je bogat program.

Događaj koji će otvoriti posljednji dan Festivala je predstavljanje knjige „Cafe Nostalgija“ autora Mile Stojića u razgovoru s Goranom Samrdžićem u kinu Meeting Point.

Govoreći o ovoj knjizi Viktor Ivančić istaknuo je da je "samo vrhunsko pero moglo patentirati tu aktivnu nostalgiju kao temeljno poetičku odrednicu svoje publicistike, te spojiti dva osjećanja koja prevladavaju u njegovim tekstovima – toplinu i jezu.“

Na programu je i predstavljanje knjige „Deset šljiva za fašiste“, autorice Elvire Mujčić koja živi i stvara u Italiji, a jedan od najznačajnijih savremenih flamanskih pisaca Dimitri Verhulst predstavit će knjigu „Nažalosnost stvari“ u razgovoru s Margot Dijkgraaf. 

Specijalni program Festivala je "Sjećanje na Bekima Sejranovića“ na kojem će Damir Uzunović, Drago Glamuzina, Goran Samardžić i Vladmir Arsenić govorit o životu i radu rano preminulog pisca.

U toku završnog dana Festivala književnosti planirano je predstavljanje knjige „Divojka“ Tarika Đođića, te promocija "Dubravskih priča“ Almina Kaplana u razgovoru s Namikom Kabilom.

Na kraju završnog dana Bookstana bit će upriličeno predstavljanje drugog, dopunjenog izdanja knjige "Ovo vrijeme sada“ Semezdina Mehmedinovića u razgovoru s direktorom izdavačke kuće Buybook Damirom Uzunovićem.

Na kraju Bookstana će biti dodijeljene nagrade najboljim polaznicima književne radionice koju je ove godine vodila Katarina Luketić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom